CO-CREATING / DESIGNING / CHANGING

DIT RUM // DIT DESIGN

Indretning af hjemmet og indretning af hverdagen

BLOCH EGÅ er en platform og webshop søsat i 2017 med fokus på produktdesign såvel som adfærdsdesign. Vi tror på mere mod til det meningsfulde og at gøre op med sayings som “dét kan man da ikke”​ eller “dét plejer man da ikke”​ i forhold til indretning af hjemmet og indretning af hverdagen og arbejdslivet.

Vi er Theis og Sarah, en udviklingsingeniør og en virksomhedsantropolog; ægtefæller, rejsefæller, forældre, designere og husrenoverings-entusiaster, der sammen er sprunget ud i dette iværksætterprojekt ved siden af vores day-jobs. Aarhus er vores by og omdrejningspunkt, hvor vi skaber rammerne for os selv og vores familie.

Bæredygtighed og co-creating – vi leverer enkeltdelene, du sammensætter din egen helhed

Tankerne bag platformen BLOCH EGÅ spirede allerede i foråret 2015, hvor vi overtog vores renoveringsprojekt af et hus med den skønneste placering tæt på havet i Egå, Aarhus. Vi elsker at lave alting selv – både større ombygninger og små, kreative DIY-projekter – og vores gamle hus gav os lige netop mulighed for at afprøve en masse idéer. Da vi efter lang tid med håndværkeropgaver nåede til indretningen af huset, savnede vi en alternativ måde at dekorere vores vægge på. Vi søgte et produkt med enkle og rene linjer, som samtidig skulle give mulighed for at tilføje farver på en individuel, nem og kreativ måde. Hvordan gør man vægdekoration spændende, dynamisk og let at tilpasse, når farver og behov i vores indretning ændrer sig med tiden? Det blev den spæde start på vores helt eget brand; HEXAGONS.

Vi produktudvikler ud fra idéen om at der er lige så mange forskellige indretningsbehov, som der er mennesker. Derfor skaber vi interiør af enkeltdele, som du som bruger sammensætter til din egen helhed – we deliver the pieces, you do the puzzle. Vores tilgang betyder, at produktdesign foregår mellem struktur og dynamik, hvor rammer og individuelle behov mødes – sådan at vi giver jer som brugere mulighederne for at være medskabere af det interiør, I køber, til jeres hjem.

Samtidig er samskabelse dybt lagret i vores udgangspunkt for organisering og samarbejdsrelationer. Vi har langt fra alle kompetencerne selv, og vores samarbejdspartnere er derfor vigtige og værdifulde for både vores produktudviklingsprocesser og den generelle udvikling og eksistens af BLOCH EGÅ.

Vi udfordrer det eksisterende med det potentielle

BLOCH EGÅ er langt mere end en webshop; vi også en meningsdanner, en blog, og et socialt eksperiment. Vi mener, at fremtidens arbejdsrammer rummer langt større muligheder for at sætte hinandens tid, individuelle behov og innovation fri af nutidens rigide rammer, der fokuserer på timeantal og en øget målekultur i mangel på tillid. Selvom vi p.t. er bittesmå, har vi ambitioner om at inspirere, udfordre og hjælpe til med at forandre vores arbejdsliv – det synes vi, at vi alle skylder hinanden.

Dét med at tænke anderledes og bidrage med nye vinkler ligger i vores natur. Både qua vores baggrunde som ingeniør og virksomhedsantropolog og i vores personligheder. Vi har altid gået efter vores drømme, velvidende at der ved hvert valg er et fravalg. Da vi købte hus tæt på havet i 2014, hvor den ene af os stadig var på SU, og vi lige havde holdt et stort bryllup, fortalte flere os at “dét kan ikke lade sig gøre”. Da vi tog på rejse i Asien med vores søn Elio, 8 måneder gammel, fortalte flere at “dét er da ikke sjovt at rejse med et lille barn”. Og nu hvor vi har skabt BLOCH EGÅ, og forsøger at finde balancen mellem iværksætteriet og vores andre jobs, tænker nogen “dét kan man da ikke gøre på den måde”. I alle tre eksempler har vi lyttet til vores egen indre stemme, fremfor at gøre “som man plejer” – og vi ville gøre det til hver en tid igen, for vi elsker de oplevelser og muligheder vi giver os selv.

Med BLOCH EGÅ som platform handler DIT RUM // DIT DESIGN om at vi alle bør kunne indrette os, så det giver mening i vores liv, og vi vil gerne bidrage til at alle tør at tage valg, der giver mening for os, også selvom de valg nogle gange er utraditionelle. BLOCH EGÅ skal være en muliggørelse af individuel indretning og tilpasning af hjemmet såvel som af hverdagen og arbejdslivet. Vi vil gerne bidrage med nye vinkler i indretning af hjemmet og indretning af hverdagen og arbejdslivet, fordi det er vigtigt, at vi ikke har så stort et fokus på hvad hinanden ikke kan opnå, men nærmere hvad vi kan.

Navnet BLOCH EGÅ

Det endelige navn til vores platform er blevet diskuteret og afprøvet en del gange, men grundstenen ”Bloch” har vi ikke været i tvivl om. Vores efternavn Blicher-Koch bliver i én sammentrækning til Bloch.

Relationen til vores lokalområde, vores hus og havet i Egå betyder utrolig meget for os, og har også været medvirkende til, at denne platform overhovedet er blevet til.

Med “Bloch” vil vi også gerne henlede tankerne til blog-delen af vores virksomhed, samt den måde vi tænker vores produkter på – at vi skaber enkeltdele, som du sammensætter til din egen helhed; at vi kan levere byggestenene til din indretning.

Vores partnerskab, omgivelser og grundlæggende byggesten på platformen er derfor grundlaget for navnet BLOCH EGÅ.

Vi omtaler BLOCH EGÅ som et “iværksætterprojekt” fordi:

– Som iværksætterprojekt er platformen under opbygning og udvikling, og vi forsøger at balancere alle vores idéer samtidig med vores familieliv, parforhold, almindelige jobs, hus- og have, rejseliv osv. Vi ønsker ikke at fremstå som noget, vi ikke er – vi vil derimod gerne byde dig ind til at være en del af vores idéer og udfordringer.

– Som iværksætterprojekt vil vi gerne udfordre vores personlige perfektionisme (… andre som kender til den?) og have en åben platform, inden vi måske pludselig ser andre realisere vores idéer og ærgre os over at vi ikke tog springet i tide. Vi vil gerne turde at handle, selvom projekterne er i proces.

– Som iværksætterprojekt er vores lager på webshoppen ikke utømmeligt, og derfor kan du opleve ventetid på en vare, hvis ikke den er på lager. Det vil vi naturligvis altid være helt ærlige omkring, og du vil få besked om leveringstid, hvis ikke den lever op til vores generelle vilkår med afsendelse inden for en uge.

– Vi hører ALTID meget gerne fra dig med både ønsker, gode idéer, et potentielt samarbejde, hvis du har ros eller oplever plads til forbedringer. Skriv til os på kontakt@blochegaa.dk