HEXAGONS KITCHEN – lær os bedre at kende #2

HEXAGONS KITCHEN – lær os bedre at kende #2

Vi fortsætter med at give jer indblik i de nye HEXAGONS KITCHEN for at give jer mulighed for at lære produktet at kende, inden vi lancerer dem, når de er klar til salg. HEXAGONS KITCHEN er en anderledes måde at tænke stænkpaneler bag kogeplader og håndvaske – vi vil gerne bidrage til at muliggøre forskellige og personlige udtryk i køkkenrummet, og derfor kombinerer vi (eller nærmere I) funktion og design med vores nye sekskanter.

Undervejs i vores udviklingsproces over de seneste måneder har vi haft møder med forskellige køkkenfirmaer, som har udvist interesse for vores nye produkt. Det er vi naturligvis meget stolte af, og det kræver tid, tålmodighed og troen på ”det hele” at skaffe møder med relevante og potentielle samarbejdspartnere. Vi har haft gode snakke med forskellige mennesker i branchen, og vi synes det er spændende og lærerigt at sparre med andre, der har nye eller anderledes vinkler på produktet. De stiller kritiske spørgsmål, og selvom vi endnu ikke er stødt på ét, som vi ikke har stillet os selv undervejs i udviklingsprocessen, har dialogerne uden tvivl gjort os skarpere på, hvor produktets kompromisser ligger, og hvor vigtigt det er, at vi kommunikerer dem ærligt ud. Alt her i verden er opbygget af kompromisser, det er livets kunst uanset om man er på husjagt, på arbejde, er iværksætter, får børn, rejser verden rundt, producerer interiør eller skal have dagligdagen til at fungere med sin partner og alverdens andre relationer. Så her får i indblik i nogle af de spørgsmål, vi har stillet os selv, og som andre har stillet os, i relation til HEXAGONS KITCHEN, når design møder funktion.

De konkrete kriterier, som har været alfa-omega for os, er følgende:

–          Produktet skal kunne tilpasses og opsættes fuldstændig efter individuelle ønsker og behov

–          Produktet skal kunne fungere som stænkpanel bag kogeplader og håndvaske

–          Produktet skal kunne opsættes uden brug af værktøj og uden særlige håndværker-skills

–          Produktet skal produceres i genanvendeligt, PVC-frit plast

–          Produktet skal i udtrykket have en mat overflade, uden at være for mat (ja, haha…)

Noget af det, der har været mest tidskrævende, er helt klart at finde det rette match i plastmateriale og klæbepuder. Vi har været igennem flere plastmaterialer for at finde det rette til HEXAGONS KITCHEN; tykkelser, typer, varmebestandighed, lysgennemgang osv. Kravet om at det skal være PVC-frit indskrænker mulighederne en del, men det er et punkt, vi absolut ikke vil gå på kompromis med. Noget andet er, at vi – modsat langt de fleste stænkpaneler af metal, fliser, klinker osv., som opsættes med cementbaseret klæber og fugning – vil have at produktet skal kunne opsættes individuelt af alle, og at der er mulighed for at udskifte farver/mønstre, som tiden og ens indretningsudtryk ændrer sig. Det betyder, at vi anvender klæbepuder, og det stiller naturligvis krav til klæbet, da miljøet er hårdt bag en kogeplade med både varme og vanddamp. Det leder os videre til de ”mest stillede spørgsmål”, som faktisk samler sig i få meget overordnede spørgsmål:

Hvad med samlingerne mellem sekskanterne, bør de ikke fuges – eller bør I ikke lave stænkpanelet som et helt, samlet stykke?

Vi vil ikke lave endnu et stænkpanel, som i forvejen findes på markedet. Vi vil gerne skabe nogle nye muligheder for design i køkkenrummet, og det kræver i vores optik, at stænkpanelet netop udvælges og opsættes individuelt. Dvs. at alle sekskanterne skal være for sig, således at I fuldstændig selv bestemmer sammensætning af farver og mønstre ud af vores 20 forskellige muligheder. Vi vil bevare fleksibiliteten i at enhver kan forme stænkpanelet på væggen, som I selv ønsker det, og at I kan udskifte og tilføje farver, hvis I ønsker dette. Derfor giver det ingen mening at lave produktet som ét, samlet stænkpanel, da hele vores vision om et unikt og fleksibelt produkt dermed forsvinder.

HEXAGONS KITCHEN er nemme at sætte op, da de kun kræver klæbepuder, og de er nemme at udskifte i den forstand, at det er muligt – med forsigtighed – at tage dem ned af væggen igen uden at skulle pudse en hel mur op igen bagefter, men i værste fald blot skulle lappe nogle få, små huller i malingen – alt afhængigt af tålmodighed og forsigtighed, når de tages ned.

Et stænkpanel i ét samlet stykke ville låse vores kunder fast på mønstre, farver og sammensætninger, som vi har valgt, og da vi arbejder for at gå væk fra statisk interiør og arbejder mod mere fleksibelt og individuelt-præget interiør, har stænkpanelet i ét stykke i bund og grund aldrig været en mulighed for os, selvom vi har stillet os selv spørgsmålene. Samlingerne mellem sekskanterne ved opsætning er i praksis så minimale, at det er meget begrænset, hvad der kan sætte sig af stænk – som i øvrigt kun bliver siddende, hvis brugeren glemmer at holde dem rene. 😉

Hvad med overfladen på sekskanterne, bør de ikke kunne tåle en skuresvamp og rengøringsmiddel?

Farver og mønstre på HEXAGONS KITCHEN er printet direkte på plastens overflade, hvilket har givet anledning til spørgsmål både hos os selv og andre ift. holdbarheden. Derfor har vi valgt et meget stærkt og holdbart print. Vi har været igennem plastmaterialer, hvor printet af farver/mønstre har siddet bag en gennemsigtig plast for at skåne printet bedst muligt. Vi har også været igennem muligheden for at sætte en ridsefast folie hen over printet, når det sidder på overfladen af plasten. Ingen af løsningerne har givet det udtryk, vi ønsker for produktet. Enten har det resulteret i nogle meget shiny sekskanter, eller nogle ekstremt matte farver, som virker mere døde end levende.

Med printet ovenpå plasten har vi opnået det udtryk, som vi gerne ville frem til. Mat, men ikke for mat. Vi har testet sekskanterne med diverse stænk af olie, smør, ketchup, vin, citrus osv., da designet naturligvis ikke kan stå alene, når vi snakker om et stænkpanel. Produktet skal selvfølgelig også kunne fungere i praksis – med den rette håndtering og vedligehold. Vi har testet aftørrings-/rengøringsmetoder, hvilket netop leder os frem til, at sekskanterne er nemme at holde rene, da printets overflade er glat. For at passe mest muligt på produktet kræver det aftørring med en helt almindelig, blød, opvredet karklud og gerne en tør mikrofiberklub bagefter, for at undgå vandspor over længere tids brug. Ingen kemikalier, ingen skuresvampe af nogen art. Dét er da nemt!

Ligesom med så meget andet, er det kompromisernes kunst, i særlig grad også når design møder funktion. Vi har naturligvis lavet en opsætnings- og vedligeholdelsesguide, som følger med alle køb af HEXAGONS KITCHEN, så vi hjælper jer godt på vej mod et mere personligt køkkenrum. I næste blogpost kan I læse denne guide, hvor vi også vil blive utrolig glade for ethvert spørgsmål, der melder sig på banen – hvis du har overvejet noget, er der sikkert også andre, der har, og det kan hjælpe os til at gøre vores guide endnu bedre. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *