DIY-plantevæg med HEXAGONS og IKEA-bestikopbevaring

Vi ELSKER at finde på alternative løsninger til de ønsker vi har i huset – det er sikkert derfor, vi i mange år har haft ønsket om selv at renovere et gammelt hus og har op til flere borde og møbler, som vi selv har lavet. Man kan ofte nemt (og dyrt) købe sig til en løsning, hvor man har brugt flere penge på det end nødvendigt, og hvor naboen måske har præcis samme møbel hjemme i stuen. Sådanne løsninger har vi helt bestemt også, men vi kan godt lide, at vores rum bliver skabt ud fra en blanding af noget færdigt og noget DIY. Det skaber vores hjem lige præcis sådan, som vi gerne selv vil have det!

Efter at have flyttet rundt og lavet om i stue/alrummet for et par måneder siden, har vi haft en relativt stor, hvid, gabende tom væg for enden af spisebordet. Vi har længe ønsket os en indendørs plantevæg, og vi har også diskuteret frem og tilbage, hvorvidt BLOCH EGÅ skulle være platform for en nytænkning af vægkrukker, hvordan vi kunne koble det til vores sekskantede univers – og om de overhovedet skulle det – ja, altså en masse tanker og idéer. Et nyt produkt udvikles naturligvis ikke over få måneder, og nogle gange skal man forsøge at se det man har i forvejen i et nyt lys.

Vi har kigget en del på eksisterende vægkrukker, men er ikke faldet over nogen, som vi har været så vilde med, at vi ville betale den (lidt høje) pris mange af dem har. Vi skulle jo bruge i hvert fald 5-6 stykker, og så løber det hurtigt op. Hvad gør man så? Tænker alternativt. Vi vidste fra starten, at vores HEXAGONS skulle være en del af plantevæggen, men altså nærmere som ét ud af flere elementer og på en ny måde end vi er vant til at sætte dem op. Vi ville finde en kasse eller lignende, som vi kunne bruge til vægkrukker, og efter noget søgning på nettet (og gennemtrawling af særligt IKEAs hjemmeside, for de har jo sådan ca. altid åbent) fandt vi frem til to muligheder: gennemsigtige plastbokse til direkte plantning af planterne uden potter (det kunne faktisk være ret fedt med et direkte kig til jord og rødder hos planterne) eller hvide, afdæmpede plastkasser, som kunne skjule potterne. Vi tog selvfølgelig afsted mod IKEA for at ”have mulighederne i hænderne”.

I køkkenafdelingen fandt vi frem til en hvid plast-bestikkasse (BESTÅENDE bestikholder) til sølle 17,- pr. styk – vi vurderede og overvejede, forsøgte at visualisere dem derhjemme på væggen, og ja, så var det ligesom bare den, vi købte seks styks af. Vi vandrede videre til planteafdelingen og fandt ud af, at bestikkasserne passer sammen med planter, der har potter på str. max Ø12. Et par af potterne måtte vi dog klippe lidt i derhjemme, så de kunne presses ned i kassen – de var åbenbart lidt større end det, der stod på dem. Oh well, det kunne saksen jo klare. Vi brugte 102,- på de seks ”krukker” og derudover ca. 150,- på seks planter.

Hjemme igen målte vi ud til plantevæggen, altså satte en ramme for området, og så freestylede vi sådan set derfra. Krukkerne kom på væggen én ad gangen, og så diskuterede vi lidt frem og tilbage, hvor den næste krukke ville passe bedst ind – man behøver jo ikke at være enige for at finde frem til den bedste løsning! Vi satte planterne i krukkerne og overvejede så hvilke farver af HEXAGONS, vi skulle sætte op og bruge som ”ramme” for krukkerne. Vi overvejede flere muligheder, bl.a. den LER-farvede, som også kunne have været flot. Vi valgte dog nogle mere afdæmpede farver i MINT, LYS BETON og LYS GRÅ, fordi de passer bedst ind i vores samlede indretning i det område af alrummet. Vi ville samtidig gerne have sekskanterne til at understrege plantevæggen, så planterne er det fremtrædende, men uden at dominere med kraftige farver. Vi har anvendt 20 HEXAGONS til vores plantevæg, og de koster 320,- (fri fragt) inde på webshoppen www.blochegaa.dk. Du kan også købe 25 HEXAGONS for 350,- og have lidt ekstra at dekorere med. Du kan vælge mellem vores 19 forskellige farver og designs og nemt skabe en personlig og kreativ plantevæg, som passer ind i lige præcis dit rum og dit hjem!

Resultatet ser ud således, og vi er selv super glade for det og den måde alle elementerne sammen skaber liv og rum på en førhen meget tom og kedelig væg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *