1. ”Jeg har overvåget min rengøringskone, og hun skriver tre kvarter mere på sin aflønning, end hun opholder sig i vores hus” – Mads & Monopolet-spørgsmål som eksempel på det danske arbejdsliv og timebesættelse

    ”Jeg har overvåget min rengøringskone, og hun skriver tre kvarter mere på sin aflønning, end hun opholder sig i vores hus” – Mads & Monopolet-spørgsmål som eksempel på det danske arbejdsliv og timebesættelse

    Jeg har lige hørt en genudsendelse fra et nyligt Mads & Monopolet-program, hvor en mand skriver ind, da han grundet sit arbejde har haft overvågning på eget hus/døre, og derfor kan registrere, hvornår folk kommer og går. Han har så haft tjekket tiderne for deres rengøringskone, der kommer hver 14. dag og gør rent på en måde, som – med hans egne ord – ”han og hans kone er meget glade for”. De er altså meget tilfredse med rengøringskonens arbejde, eller resultatet og værdien af hendes indsats. Rengøringskonen aflønnes for 2 ½ time, men han har så

    Læs mere »
  2. HEXAGONS KITCHEN - lær os bedre at kende #3

    HEXAGONS KITCHEN - lær os bedre at kende #3

    I dette indlæg vil vi blot præsentere indholdet i den brochure, der følger med hvert køb af HEXAGONS KITCHEN. I må hellere end gerne sende os kommentarer til indholdet - måske der opstår spørgsmål, som I mangler svar på, og vi bliver kun bedre af at høre dem. :) 

     

    Det er vigtigt for os - også qua de mange snakke, vi har haft med forskellige mennesker i køkkenbranchen - at vi viser j

    Læs mere »
  3. HEXAGONS KITCHEN - lær os bedre at kende #2

    HEXAGONS KITCHEN – lær os bedre at kende #2

    Vi fortsætter med at give jer indblik i de nye HEXAGONS KITCHEN for at give jer mulighed for at lære produktet at kende, inden vi lancerer dem, når de er klar til salg. HEXAGONS KITCHEN er en anderledes måde at tænke stænkpaneler bag kogeplader og håndvaske – vi vil gerne bidrage til at muliggøre forskellige og personlige udtryk i køkkenrummet, og derfor kombinerer vi (eller nærmere I) funktion og design med vores nye sekskanter.   

    Undervejs i vores udviklingsproces over de seneste måneder har vi haft møder med forskellige køkkenfirmaer, som har udvist interesse for vores nye produkt. Det er vi naturligvis meget stolte af, og det kræver tid, tålmodighed og troen på ”det hele” at skaffe møder med relevante og potentielle samarbejdspartnere. Vi har haft gode snakke med

    Læs mere »
  4. HEXAGONS KITCHEN - lær os bedre at kende #1

    HEXAGONS KITCHEN – lær os bedre at kende #1

    Vi oplever en stor interesse omkring vores kommende produkt HEXAGONS KITCHEN, og det er vi naturligvis vanvittigt glade for! Og endnu et tak fordi I venter så tålmodigt. :) Op til den endelige lancering af produktet (dato er endnu ikke fastlagt), vil vi rigtig gerne give jer muligheden for at lære vores nye sekskanter bedre at kende via nogle blogindlæg.

    Facts om HEXAGONS KITCHEN:

    -          Hver sekskant er 11 cm bred, 3 mm tyk og vejer 37 g

    -          Sekskanterne er produceret ved vores samarbejdspartner lokalt i Aarhus

    -          Sekskanterne er fremstillet i genanvendeligt, PVC-frit akrylplastik

    -          Sekskanternes overflade (farver og mønstre) er printet d

    Læs mere »
  5. Iværksættertanker bag om BLOCH EGÅ – Influencerland for begynder #2: To follow or not to follow

    Iværksættertanker bag om BLOCH EGÅ – Influencerland for begynder #2: To follow or not to follow

    Hvad er oprigtighed på Instagram egentlig? Ordbogen kan fortælle os, at oprigtighed bl.a. er synonym for at være ærlig, uforfalsket, uforstilt og ægte. Er det overhovedet muligt at snakke om oprigtighed på Instagram i så fald? Man kan vel godt være ægte og forstilt på samme tid? Selv profiler der ellers fokuserer på at fortælle og vise livet fra flere sider; det ryddelige såvel som beskidte køkken, den store familiemiddag såvel som havregrøden, regnvejret såvel som solskinnet, I ved, hvad vi mener, alle profiler sorterer jo stadig i deres (vores) måder at fremvise ”den rodede del af livet”? Oprigtighed på Instagram handler vel efterhånden om at vi erkender, at vi alle fremstiller vores oplevelser på en filtreret

    Læs mere »
  6. Kender du til ”Lifestyle Creep”? Om at lade sig styre økonomisk eller tage styringen i sin økonomi i indretning af hverdagen

    Kender du til ”Lifestyle Creep”? Om at lade sig styre økonomisk eller tage styringen i sin økonomi i indretning af hverdagen

    Nu skal det handle om penge, økonomisk formåen og om hvordan ”ekstrem” økonomisk kontrol har gjort det muligt for os at nå nogle af vores mål i en relativt ung alder. Mange af os er naturligvis optagede af, hvordan vi kan realisere de mål og drømme vi har for vores liv og vores familie. ”Hvis bare jeg vandt i Lotto” er vel en tanke, som har strejfet de fleste af os, men virkeligheden er, at det langt fra handler om indtægt alene, når vi snakker om hvilke muligheder vi skaber i vores liv og vores familie til at realisere mål og drømme. Vi tager dette (for nogle meget tys-tys) emne op, da det for det første interesserer os i høj grad, og da vi har på fornemmelsen, at vores måde at indrette os på, f

    Læs mere »
  7. Vi betegner vores liv og arbejdsmarked som et ”hamsterhjul” – men ser du da et hamster i spejlet om morgenen? Da Work-Life Balance blev en sovepude for Danmark.

    Vi betegner vores liv og arbejdsmarked som et ”hamsterhjul” – men ser du da et hamster i spejlet om morgenen? Da Work-Life Balance blev en sovepude for Danmark.

    ”Jeg har besluttet at sige mit job op – jeg ved ikke, hvor jeg skal hen, men det trænger jeg til at bruge noget tid på at finde ud af.” – ”Er der andre, hvor sengen også havde et meget fast greb i jer her til morgen, fordi ferien var slut?” – ”Vi føler os ikke anerkendte i vores arbejde.” – ”Han er gået ned med stress og bliver nok aldrig helt sig selv.” – ”Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg skal gøre, jeg er ikke glad i mit arbejde.” Jeg oplever det på arbejdsmarkedet, i medierne, på Instagram, på LinkedIn, blandt bekendte, venner og i familien.

    Jeg oplever en stigende tendens. En tendens hvor mennesker uden lyd skriger højlydt på

    Læs mere »
  8. Et glimt af fremtidens arbejdsrammer – om spørgeskema-forstoppelse på det danske arbejdsmarked: Fordi vi kan lære at lytte mere end vi spørger

    Mit skriv handler om nogle af de forståelser, der er på spil på det danske arbejdsmarked, som ud fra mit perspektiv bremser innovation såvel som at skabe mening i arbejdslivet. I Danmark har vi et arbejdsmarked, hvor vi ikke forholder os ret meget til, hvordan mennesker oplever og agerer i deres hverdag – vi forholder os primært til, hvordan vi ønsker de skal agere og opleve. Måske vi siger, at vi forholder os meget til oplevelser og adfærd ud fra ord som ”medarbejderinddragelse”, ”patientinvolvering” og hvad det ellers kaldes, men i praksis spiller vi oftest på ét instrument alene – spørgeskemaerne – og dét vil jeg gerne udfordre.

    Vi starter om det runde bord, hvor vi beslutter, hvad medarbejderne har brug for i deres hverdag – hvilke værdier, der er vigtige for de soci

    Læs mere »
  9. At rejse er en måde at indrette sig på – og selvfølgelig rejser vi også med Elio

    ”At rejse er at leve”; sådan skrev mine forældre i min konfirmationssang (eller var det talen?), da jeg som 13-årig blev konfirmeret. Theis og jeg blev konfirmeret samme dag i 2001 med ca. 2 kilometers afstand uvidende om at vi 5 1/2 år senere skulle møde hinanden i gymnasiet og være besejlet i hinandens skæbne – og rejseliv – fra da af. ;)    

    Vi har begge været vant til at rejse med vores familier i et eller andet omfang. Det har været kør-selv-ferier såvel som flyve-ferier, og mest af alt har det været uforstyrret tid sammen, et break fra hverdagen og nye oplevelser – sammen. Theis og jeg har været vant til at rejse med hinanden, og særligt fra den dag hvor vi tog vores første, store rejse sammen til Australien og New Zealand (tilbage i starten af 2010) har dét at rejs

    Læs mere »
  10. Et glimt af fremtidens arbejdsrammer – et opgør med timeantal som kvalitetsstempel?

    ”Jeg arbejdede nok 50 timer i den forgangne uge – og måske nærmere 60 timer ugen før” siger vedkommende over for mig med et stolt smil. Som om vedkommende qua sine timeantal er en dygtig og mere værdifuld medarbejder. Nogen der kan genkende dette?

    Der er intet i vejen med at arbejde mange timer – intet. Så længe den enkelte oplever, at det giver mening og energi til deres liv, så er alt, som det skal være. Men Danmark er efterhånden skruet sådan sammen på arbejdsmarkedet, at anerkendelsen ligger i vores timeantal; hvor mange timer, vi kan sige højt, at vi har været på arbejde. Ikke forstået sådan, at man kan gå på arbejde 60 timer om ugen – eller 37 timer om ugen, som det er normen – og samtidig ikke gøre dagens gode gerning og alligevel få anerkendelse. Men fors

    Læs mere »
Posts loader
Blochegaa.dk – Toftesvinget 28, DK-8250 Egå – kontakt@blochegaa.dk – CVR 33 93 82 41